středa 13. listopadu 2013

Kuřecí steak na medu a mandarinkách

Dnes jsem přemýšlela, jak skloubit kuřecí maso, med a mandarinky a vznikl z toho tenhle recept.




Ingredience (na 1 porci):
- plátek kuřecího masa
- 1 polévková lžíce medu
- 1 polévková lžíce sojové omáčky
- 1 čajová lžička dijonské hořčice
- 1 polévková lžíce pomerančovo - zázrovového džemu
- lžíce olivového oleje
- 2 mandarinky
- sůl, pepř


Postup:
Omytý a osušený plátek kuřecího masa osolíme a opepříme. V misce si připravíme marinádu. Smícháme med, sojovou omáčku, dijonskou hořčici a džem a přidáme trošku pepře. Maso do marinády naložíme a necháme dvě hodiny odležet v lednici.
Na lžíci olivového oleje na pánvi orestujeme mandarinky rozdělené na měsíčky, uchováme je poté v teple.
Poté na pánev dáme maso a krátce a prudce opečeme z obou stran dozlatova. Přidáme mandarinky a podáváme s jasmínovou rýží nebo salátem.

4 komentáře:

  1. Aa sbíhaj se mi sliny♥ Šlo by to i s klasickou hořčicí?:D Nebo popřípadě bez hořčice?:/:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Občas to dělám i s klasickou, ale s tou dijonskou to dostane lepší říz. On i ten džem může být jiný, ale takhle je to všechno hezky chuťově vyvážený. :)

      Vymazat
  2. Tak to vypadá nádherně :)) Mňam, krásný :))

    OdpovědětVymazat
  3. Wow, tohle zkusím se sojovými plátky místo masa :)

    OdpovědětVymazat