Můj dnešní recept je trošku nevšední, ale tím, že ráda kombinuji zvláštní chutě, jsem už ve svém okolí známá. :) K večeři jsem dnes dělala kuřecí játra na švestkách se skořicovo-kávovou omáčkou a jasmínovou rýži.
Ingredience (na 2 porce):
- 300 g kuřecích jater
- 120 g (v suchém stavu) jasmínové rýže
- 10 sušených švestek
- 300 ml silnější kávy
- dvě polévkové lžíce medu
- dvě polévkové lžíce mleté skořice
- 1 menší cibule
- lžíce olivového oleje
- sůl
Postup:
Jasmínovou rýži uvaříme v osolené vodě dle postupu.
Cibuli najemno nakrájíme, švestky nakrájíme na malé kousky.
Na rozehřáté pánvi s olivovým olejem osmahneme cibulku dozlatova. Přidáme nakrájené švestky a chvilku restujeme. Přibližně po dvou minutách přidáme na pánev játra. Lehce je osolíme.
Po chvíli zalijeme kávou, přisypeme skořici a mícháme přibližně pět minut do zhoustnutí. Přidáme med, který krásně zvýrazní chuť omáčky.
Zajímavá úprava, palec nahoru :)
OdpovědětVymazatMockrát děkuju! :)
VymazatVypadá to hezky, ale s vnitřnostmi nemám moc dobré vztahy :D
OdpovědětVymazat