pátek 8. listopadu 2013

Losos s mandlovou krustou

Dnes se podělím o svůj oblíbený způsob úpravy lososa. Mandle mu dají nezaměnitelnou chuť. Recept je velmi jednoduchý, ale garantuji pořádný chuťový zážitek. :) Podávala jsem se šťouchanými bramborami, ale výborná odlehčená varianta je s dušenou brokolicí nebo zelenými fazolkami.



Ingredience (na dvě porce):
- dvě filátka čerstvého lososa
- hrst baby špenátu
- hrst nasekaných mandlí
- citron
- olivový olej
- sůl, pepř


Postup:
Lososa potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme, lehce pokapeme citronovou šťávou a vložíme do zapékací mísy vytřené olivovým olejem.
Baby špenát nasekáme na menší kousíčky a v misce smícháme s nasekanými mandlemi. Směs na filety pečlivě přitiskneme.
Pečeme v troubě předehřáté na 180°C, dokud nebudou mandličky zlatavé, přibližně dvacet minut.


2 komentáře:

  1. Škoda,že to neumím dostatečně ocenit,protože ryby nejím..:D Každopádně se vsadím, že kdybych jedla, tak se budu olizovat a nafocený to máš zase krásně.:)

    OdpovědětVymazat
  2. Souhlas s Netty, kdybych nebyla vegetarián, už předehřívám troubu :D :) Vypadá to nádherně :)

    OdpovědětVymazat