pondělí 4. listopadu 2013

Steak se salátem s kozím sýrem a brusinkami

Dnešní večeře byla opravdu gastronomickým zážitkem a troufám si říct, že jedním z nejlepších jídel, která jsem kdy připravila. Přitom jeho příprava mi (když nepočítám hodinu, kterou maso odpočívalo v lednici) nezabrala více než 10 minut. Podělím se s vámi o svůj recept na steak se salátem s kozím sýrem, brusinkami a redukcí z vinného octa a medu.



Ingredience (pro 1 porci):
- vepřový steak (uznávám, že hovězí by byl lepší, ale přece jen, jsem chudá studentka :))
- salát dle chuti (doporučuju čerstvý špenát, bohužel jsem neměla k dispozici)
- kozí sýr
- sušené brusinky
- dvě čajové lžičky medu
- jedna čajová lžička bílého vinného octa
- olivový olej
- sůl, pepř

Postup:
Maso prsty promačkáme, steak nikdy nenaklepáváme paličkou. Osolíme, opepříme a z obou stran potřeme olivovým olejem. Necháme na hodinku odpočinout v lednici.
Na rozpáleném olivovém oleji maso prudce opečeme z obou stran, z každé strany 2-3 minuty.
Mezitím si připravíme na talíř salát, na který přidáme kozí sýr a brusinky. Když je maso hotové, položíme na talíř, v mističce si smícháme med s vinným octem a pokapeme salát i maso.

1 komentář: